Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws van SC Cambuur? Download dan nu de cambuur app

Wedstrijdminuten en ruime zege voor SC Cambuur op Team VVCS

3 augustus 2021, 17:09

FC Twente moest zich verontschuldigen, FC Dordrecht meldde zich eveneens af en vorige week vrijdag moest SC Cambuur zelf verstek laten gaan tegen FC Emmen. Met gevoel voor understatement kunnen we concluderen dat de voorbereiding tot dusver niet helemaal vlekkeloos verloopt.

Vandaag kon de ingelaste oefenwedstrijd tegen Team VVCS gelukkig wel doorgang vinden, al was dat wel met een behoorlijk gehavende selectie. Henk de Jong moest het namelijk doen zonder de afwezige Jasper ter Heide, Issa Kallon, Jamie Jacobs, Tom Boere, David Sambissa en Robin Maulun.

Het was daarom dat Marco Tol voor de gelegenheid als rechtsback aan de wedstrijd begon en Alex Bangura op zijn oude positie als linksbuiten was terug te vinden. Bij Team VVCS, waar contactloze profspelers op conditie en niveau kunnen blijven, waren Bliek, Ebecillio en Colak de bekendste namen op het wedstrijdformulier.

Voor SC Cambuur was het allerbelangrijkste dat er weer wedstrijdminuten werden gemaakt en dat lukte ruimschoots, want alle elf basisspelers speelden de volledige negentig minuten. Gescoord werd er ook en de 4-0 einduitslag was eigenlijk nog een minieme weergave van het krachtsverschil.

Al na drie minuten schoot Mees Hoedemakers uit een fraaie aanval SC Cambuur naar een 1-0 voorsprong en een paar minuten later had hij de score ook direct kunnen verdubbelen. Dat lukte na zo’n twintig minuten spelen Sam Hendriks ook niet, al was daar een katachtige reflex van de doelman voor nodig. Zijn inzet spatte via de arm van de sluitpost uitéén op de lat en vlak voor rust was dat voor Marco Tol niet anders.

Het bleef dus bij één geel-blauwe treffer in het eerste bedrijf en dus moest er na rust een tandje bij. Eerst was het Bangura die doorkwam op links en via een Team VVCS been het net vond en even later bracht Michael Breij (na een heerlijk overstapje van Sam Hendriks) de stand op 3-0.

Het slotakkoord was voor Nick Doodeman die een voorzet van de linkerkant van Doke Schmidt makkelijk kon binnentikken. Zo werd het vanmiddag in het Cambuur Stadion 4-0 voor de thuisploeg, maar heeft de ploeg van Henk de Jong ook eindelijk weer wedstrijdritme op kunnen doen.

Komende zaterdag wordt er opnieuw geoefend en is SC Cambuur te gast op de Fan Dag van het Belgische Waasland Beveren. De aftrap van dat duel is wederom om 14.30 uur.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Tol, Mac-Intosch, Schouten (C), Schmidt; Hoedemakers, Breij, Paulissen; Doodeman, Hendriks en Bangura

Opstelling Team VVCS:
Jonkerman; Boasman, Bliek, Gijsen, Offerhaus; Ebecillio, Salhi, Vermeer; De Winter, Daouameur en Colak

Scheidsrechter: Sven Keller

Scoreverloop:
‘3 1-0, Hoedemakers
62’ 2-0, Offerhaus (eigen doelpunt)
66’ 3-0, Breij
79’ 4-0, Doodeman